Betonvloer: industriële blikvanger voor je vloer

Betonvloer: industriële blikvanger voor je vloer

Een gepolierde betonvloer is door zijn strakke look populair in woningen met een hedendaagse architectuur. Naast dit type betonvloer heb je ook de gepolijste versie met gespikkeld effect. Beide zijn snel te plaatsen, geschikt voor vloerverwarming, hebben een grote thermische inertie en zijn makkelijk in onderhoud.


Gepolierd beton

  • Een van oorsprong industriële vloer met blinkende toplaag.
  • Goed bestand tegen water en andere vloeistoffen.
  • Geschikt voor grote en kleine oppervlaktes. Wel opgelet bij kleine ruimtes, want daar zie je elk foutje onmiddellijk. Een perfecte uitvoering van de randen en hoeken is cruciaal.


Gepolijst beton

  • Heeft een gespikkeld effect en is qua uitzicht vergelijkbaar met een granitovloer.
  • Kan je glad, mat of blinkend laten afwerken.
  • Is waterdicht uitvoerbaar.


Weet dat een betonnen vloer nooit perfect egaal is. Tijdens het uitharden vermengt een deel van het water zich met het cement. Maar de rest verdampt. Door deze volumemindering krimpt het beton en krijg je barstjes en scheurtjes. Ook zal je vloer nooit overal exact dezelfde kleur hebben aangezien beton een natuurlijk product is. Spreek dus op voorhand goed af met je aannemer welk resultaat je voor ogen hebt. Een betonvloer onderhoud je net zoals natuursteen met een voedende zeep op basis van bijenwas of lijnolie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Info   Akkoord